Pedodontia

Pedodontia

V-am povestit cum decurge la noi in clinica o vizita pentru cei mici. Azi va povestim despre specialitatea stomatologica ce se adreseaza copiilor, ocupandu-se cu profilaxia si tratamentul dintilor de lapte si a dintilor permanenti tineri: pedodontia!

Dentitia copiilor se formeaza cel mai devreme la 4 luni, odata cu aparitia primilor dinti de lapte. Cei 20 de dinti de lapte apar pana la varsta de 3 ani si este foarte important sa mentineti sanatatea lor. Cariile neglijate duc de obicei la probleme ce afecteaza permanent dezvoltarea dintilor.

Dintii permanenti apar in jurul varstei de 6 ani, incepand cu molarii si incisivii din partea inferioara a cavitatii bucale. Acest proces continua pana in jurul varstei de 21 de ani.

Vizita copilului la dentist trebuie sa se produca cat de timpurie. E de dorit ca aceasta sa se desfasoare intr-o atmosfera vesela, relaxata, copilul s-o perceapa ca pe o joaca.

La inceput, la primele vizite, parintele poate ramane in cabinet in timpul consultului, apoi ar fi bine sa obisnuim copilul sa ramana singur cu noi in cabinet.

Pedodontia se ocupa de toate aspectele preventiei si tratarii afectiunilor stomatologice: profilaxia, terapia, chirurgia si nu in ultimul rand depistarea anomaliilor dento-maxilare si rezolvarea lor de catre ortodont.

Pe noi ne găsiți și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Programări la: 021.25.25.693 / 0754.902.562 de luni până vineri de la 09:00-20:00.

Adresa: Piata Sfantul Stefan, numarul 13B, Sector 2, Bucuresti.