Cel mai bun aparat dentar

Cel mai bun aparat dentar

Aparatul dentar reprezinta acel tip de tratament stomatologic specializat, care are scopul de a indrepta dintii si a corecta ocluzia dentara. Astazi aparatele dentare au o calitate inalta si sunt fabricate prin tehnologii foarte moderne si din materiale performante. Astfel, cel mai bun aparat dentar este acela perfect potrivit pentru pentru nevoile dumneavoastra.

In prezent exista o gama mult mai larga de aparate decat in trecut, insa pentru alegerea celui mai potrivit, trebuie luate in considerare particularitatile fiecaruia.

Odata luata decizia de a incepe tratamentul ortodontic, poate fi destul de grea incercarea de a alege un tip de aparat dentar dintr-o paleta numeroasa de opţiuni, ce cuprinde braketi care au costuri diferite, nevoi de intretinere diferite, diferite niveluri de vizibilitate, precum si viteze diferite la care lucreaza.

Daca in urma cu cativa ani, singura optiune pentru pacientii care aveau nevoie de tratament ortodontic era aparatul dentar metalic, astazi tehnologia si tehnicile medicale avansate ofera pacientilor aparate dentare perfect personalizate.

In principiu, pacientii, in cooperare cu medicul ortodont aleg cel mai bun aparat dentar pentru ei in functie de diversi factori cum ar fi exigentele estetice, varsta si tipul problemelor de sanatate orala care trebuie corectate.

 

Tipuri de aparate dentare – Care este cel mai bun aparat dentar?

Aparatele dentare se clasifica in functie de pozitia lor in cavitatea bucala, de materialul din care sunt fabricate, in functie de vizibilitatea lor si in functie de mobilitatea lor. Doar pacientul in colaborare cu medicul ortodont poate stabili care este cel mai bun aparat dentar pentru el.

Aparatele dentare pot fi mobile sau fixe.

  1. Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil

Este utilizat pentru stimularea cresterii arcadelor sau corectarea formei maxilarelor si a pozitiei unor dinti. Daca inainte, aparatele mobile erau strict recomandate copiilor, ultimele tehnologii au creat aparatul mobil pentru adulti INVISALIGN, constand intr-o gutiera din plastic transparent.

  1. Aparatul dentar fix

Un astfel de aparat este format din bracketi, sarme, arcuri si ligaturi. Aparatul dentar fix este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Aparatele dentare fixe sunt de diverse tipuri, in functie de pozitia lor si materialul folosit:

  • Aparat dentar lingual

Evolutia tehnologica a permis crearea unui aparat dentar revolutionar care este pozitionat pe fetele nevazute ale dintilor. Marile avantaje al acestuia sunt acelea de a nu fi observat si durata mai scazuta de tratament.

aparat dentar ascuns

Ultima generatie de aparate dentare linguale folosesc o tehnica computerizata pentru a stabili planul de tratament.

  • Aparat dentar vestibular

Cel mai bun aparat dentar

 

– Aparatul dentar metalic este format din bracketi metalici, fiind si cel mai vizibil.

In prezent, aparatele dentare metalice sunt mai mici si mai putin observabile decat cele din trecut si, in plus, dispun de fire activate de caldura care ajuta dintii sa se miste mai rapid si mai putin dureros (se rigidizeaza la caldura si se flexibilizeaza la rece).

Pentru persoanele alergice la diverse metale, exista si varianta aparatelor dentare placate cu aur sau din titaniu.

Copii si adolescentii apreciaza vizibilitatea sa, considerandu-l un accesoriu la moda. Braketii sunt disponibili in diferite forme (inimioare, stelute), iar aparatul se poate personaliza prin elastice colorate, ce se schimba odata pe luna.

– Aparat ceramic

Cel mai bun aparat dentar

Fata de cel metalic, aparatul ceramic are bracketi din ceramica alba, semi-transparenta, ceea ce il face mai putin vizibil. Multi pacienti aleg ca si firele care conecteaza bracketii sa aiba culoarea dintilor.

– Aparat safir

Cel mai bun aparat dentar

Avand aceleasi rezultate ca si cazul celui metalic sau ceramic, aparatul dentar safir are bracketi transparenti, ceea ce il face aproape invizibil de la distanta, pastrand insa eficienta sporita a tratamentului.

In concluzie, cel mai bun aparat dentar este acela potrivit ca o manusa cazului tau clinic si rigorilor tale sociale si estetice.

Alegeti CLINICA SFANTUL STEFAN, pentru un zambet sanatos si frumos, asa cum meritati.

Alegeti excelenta serviciilor stomatologice.

Programati-va acum pentru un consult, la tel. 021.25.25.693  / 0754.902.562