Aparat dentar invizibil

aparat dentar invizibil

Oricine isi doreste dinti drepti si perfect aliniati. Dar pana nu demult, tratamentul cu aparat dentar era evitat, fiind considerat ca urateste purtatorul, daunand vietii sociale si starii psihice a pacientului. Ideea de aparat dentar invizibil ar fi fost considerata ca apartinand de domeniul science-fiction, acum 50 de ani, de exemplu.

Tratamentul cu aparat dentar

Aparatul dentar este un dispozitiv utilizat in ortodontie, care aliniaza si indreapta dintii, ajutand la repozitionarea lor in ce priveste muscatura (modul in care se imbina dintii superiori si cei inferiori), dar si la imbunatatirea sanatatii dentare. Sunt adeseori necesare pentru a corecta muscaturile reduse, dar si pe cele deschise, profunde, incrucisate, malocluziile, dintii ciobiti si alte defecte ale dintilor si ale maxilarului.

Aparatele dentare in prezent

Aparat dentar invizibil

Aparatele dentare nu mai sunt ce au fost candva. In prezent exista o gama foarte larga de aparate, personalizabile, potrivite diferitelor situatii si particularitatilor fiecarei persoane in parte.

Aparatele dentare nu mai sunt de mult un subiect tabu, ci o normalitate, reprezentand un tratament cu o popularitate crescuta in randul pacientilor de toate varstele si pozitiile sociale.

Acest fapt se datoreaza si accesului mai facil la informatii, pacientii constientizand din ce in ce mai mult beneficiile ortodontiei asupra sanatatii orale si generale.

Ortodontia este acea ramura a medicinei stomatologice care se ocupa atat de sanatatea dintilor, cat si de imbunatatirea aspectului vizual al zambetului.

Oamenii sunt din ce in ce mai preocupati de aspectul lor fizic, asa incat si medicina stomatologica s-a dezvoltat puternic in aceasta directie.

Pentru a raspunde necesitatilor societatii actuale, cercetatorii in domeniul ortodontiei au creat aparate dentare mult mai estetice, mai confortabile si mai eficiente, care indreapta dintii intr-un timp cat mai scurt.

Aparat dentar invizibil

Varful de lance al esteticii aparatelor dentare este reprezentat de aparatele dentare considerate invizibile.

Avantajul major al aparatelor invizibile este cel estetic, avantaj crucial pentru pacientii cu o viata sociala si profesionala activa.

Aparatul dentar invizibil este preferat de majoritatea pacientilor pentru care aspectul estetic in perioada tratamentului este foarte important.

Tipuri de aparate dentare invizibile

Exista doua tipuri de aparate dentare invizibile, cu moduri diferite de aplicare si recomandate in situatii clinice variate.

  • Aparat dentar invizibil mobil – INVISALIGN

Aparatul INVISALIGN isi datoreaza caracteristica slabei vizibilitati, materialului transparent din care este fabricat.

Aparat dentar invizibil mobil

Al doilea mare avantaj este faptul ca poate fi detasat ori de cate ori pacientul mananca, se spala pe dinti sau doreste sa participe la un eveniment important fara sa il poarte.

Acest tip de aparat dentar este reprezentat de o serie de gutiere, intre 6 si 40, in functie de dificultatea cazului, care se poarta cate 2 saptamani fiecare, timp de 22 ore pe zi si realizeaza miscari, din aproape in aproape, ale dintilor.

Tratamentul cu INVISALIGN este foarte eficient si confortabil, bazandu-se pe o serie de aliniatori transparenti, perfect proiectati si personalizati pentru fiecare pacient in parte. Acestia se schimba o data la doua saptamani, deplasand treptat dintii catre pozitia dorita.

  • Aparat dentar invizibil fix – INCOGNITO

 Acest tip de aparat dentar este invizibil datorita montarii pe partea interioara a dintilor, lingual.

Aparat dentar invizibil fix

Aparatele ortodontice invizibile fixe sunt create printr-o tehnologie avansata.

Aceasta tehnologie presupune scanarea si analiza computerizata a suprafetelor dentare in laboratorul din Germania – sistemul Incognito introdus de dr. Dirck Wiechmann fiind cea mai performanta tehnica linguala in momentul de fata.

Avantaje ale utilizarii aparatului INCOGNITO
  • Recomandat in rezolvarea oricaror probleme de aliniere dentara, ocluzie sau spatiere dentara. Tehnica este extrem de utila la pacientii adulti cu ocluzie adanca acoperita, sau ocluzie inversa.
  • Un alt avantaj important este acela ca suprafata linguala pe care se aplica bracket-urile este mai rezistenta la atacul carios, fiind permanent scaldata in saliva.  Astfel, tehnica este recomandata celor ce au demineralizari (pete albe ) pe suprafata vestibulara.
  • Se aplica pe partea linguala a dintilor, cea invizibila in timpul vorbirii si zambetului.

Clinica medicala sfantul stefan

Tratamentul ortodontic cu aparat dentar invizibil este o minune tehnologica a timpurilor noastre, prin intermediul sau pacientii beneficiind de o indreptare a dintilor foarte eficienta, fara ca nimeni in afara de ei sa stie de ce se indreapta dintii ca prin minune…

Te asteptam la

clinica medicala sfantul stefan

pentru o consultatie.

Suna inainte, pentru o programare, la tel. 021.25.25.693  / 0754.902.562

Nu mai amana indreptarea dintilor tai. Zambetul tau ar putea fi atat de frumos !