Implant dentar intr-o zi

Implant dentar intr-o zi

Implanturile dentare reprezinta cea mai moderna si eficienta metoda de inlocuire a dintilor pierduti, iar notiunea de implant dentar intr-o zi este solutia cea mai avansata, in aceasta directie.

Fie ca pierdem un dinte, mai multi dinti sau chiar toti dintii, implanturile si tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. Astfel, pacientii nu mai sunt nevoiti sa sacrifice dintii naturali pentru a ancora lucrari de tipul puntilor dentare, nu se mai folosesc de proteze mobile care creeaza un permanent disconfort, ci pot beneficia de dantura fixa, ancorata pe implanturi, care arata si se simte la fel ca si dintii naturali.

Etapele aplicarii implantului dentar, in mod clasic, sunt:

1. Consultatia, in cadrul careia:

– se stabileste daca starea de sanatate generala a pacientului permite efectuarea interventiei de implantare si ulterior, realizarea osteointegrarii;

– se analizeaza situatia, pe baza radiografiei panoramice sau a tomografiei, pentru a determina daca starea osului in care urmeaza sa fie inserat implantul este corespunzatoare.

2. In unele cazuri, dupa analiza RX si OPG, se poate constata ca starea osului nu este una buna si de aceea se poate realiza o interventie de aditie osoasa, fie ca pregatuire a locului pentru implantarea corecta si stabila a implantului, fie in acelasi timp cu inserarea implantului.

3. Insertia chirurgicala a implantului, in care se realizeaza insertia implantului in os, sub anestezie locala sau/si intravenoasa.

4. Etapa de vindecare, in care implantul se integreaza in os, prin procesul de osteointegrare. Dureaza intre 4 si 6 luni.

5. Etapa de dezvelire a implanturilor, pentru montarea bontului de vindecare, suportul pe care se va monta ulterior, coroana de vindecare. Se face sub anestezie locala.

6. Amprentarea, efectuata la 7-10 zile dupa dezvelire.

7. Montarea coroanelor sau puntilor definitive, efectuata la aproximativ 10 zile de la amprentare.

 

In conditiile vietii sociale actuale, timpul este o variabila foarte importanta. Timpul este, prin natura sa, irecuperabil si in prezent cu totii simtim ca nu avem suficient timp.

Cercetarile medicale avansate se indreapta in directia tratamentelor din ce in ce mai eficiente si mai scurte, pentru beneficiul pacientilor.

Astfel, clinicile stomatologice de top, cum este si Clinica Sfantul Stefan, ofera pacientilor sai posibilitatea efectuarii tratamentului cu implant dentar INTR-O ZI.

Acest tratament modern presupune, efectiv, comprimarea tuturor etapelor clasice, intr-o singura zi.

In cadrul Clinicii Sfantul Stefan, toate serviciile oferite sunt efectuate in siguranta, de o echipa multidisciplinara de specialisti, cu echipamente de ultima generatie, care garanteaza siguranta procedurilor.

Conceptul de implant dentar intr-o zi presupune o chirurgie implantara monofazica si minim-invaziva (o singura interventie in loc de mai multe etape). Organismul este supus unei interventii scurte – de o singura zi, care inseamna si perioada unica de vindecare si recuperare.

Aceasta solutie de implantare se adreseaza celor care nu pot sau nu vor sa astepte 6 luni, pentru a avea dinti noi, indiferent ca au nevoie de un dinte nou sau de toti.

Reprezinta o solutie foarte buna pentru pacientii care si-au fracturat dintii in urma unui accident, dinti care nu mai pot fi salvati. Echipa noastra de specialisti va extrage dintii accidentati si/sau fracturati si ii vor inlocui cu implanturi din titan sau zirconiu, montand bonturi protetice provizorii si coroane dentare provizorii, totul in aceeasi zi.

Contraindicatiile tratament pentru implant dentar intr-o zi sunt aceleasi ca si in cazul tratamentului clasic, cu implanturi dentare in etape.

Avantaje:

  • economisire financiara
  • castigul de timp- comprimarea tuturor etapelor intr-o singura sedinta
  • confortul fizic si psihic, datorat scaderii la minim a timpului petrecut in cabinetul stomatologic
  • solutie urgenta pentru un zambet perfect intr-o zi
  • asigura sanatatea alveolei. In tratamentul pe etape, in timpul etapei de vindecare, osul isi pierde volumul, iar gingia se retrage.
  • pacientul se reintegreaza in viata sociala a doua zi
  • reducerea posibilităţii dezvoltării unei infecţii prin igienizare şi acoperire cu gingia în aceeaşi zi
  • operaţie mult mai precisă cu ajutorul ghidului computerizat 3D

In zilele noastre, accentul cade foarte mult pe aspectul fizic, indiferent de domeniul in care oamenii isi desfasoara activitatea. De aceea, dantura este una dintre principalele trasaturi care ar trebui sa se afle intr-un raport armonios cu celelalte caracteristici faciale.

Te asteptam la Clinica Sfantul Stefan, pentru a va ajuta sa zambiti din suflet zi de zi, prin tratamente de inalta clasa, intr-un mediu relaxant.