Igienizare Profesionala „Detartraj” PROMO

Igienizare Profesionala

Igienizarea dentara este de 2 tipuri : igienizare profesionala si igienizare personala, individuala.

Igienizare profesionala: se realizeaza in cabinetul stomatologic o data la 6 luni si consta din urmatoarele manopere : detartraj, airflow, periaj si fluorizare.

Igienizarea individuala se realizeaza de catre fiecare din noi acasa, zilnic, minim de 2 ori pe zi (dimineata si seara), cu ajutorul periutei de dinti si a pastei, dar si a mijloacelor auxiliare de igiena dentara : ata dentara, apa de gura, periute interdentare.

Apa de guraAPA DE GURA

Periajul zilnic e recomandat a fi completat la 6 luni de o sedinta de igienizare facuta in cabinet, adica detartraj, periaj al depozitelor care nu se pot indeparta doar cu periuta dentara. Este cea mai buna metoda de a preveni gingivita si boala parodontala.

Prima etapa in tratamentul gingivitei si al bolii parodontale este igienizarea profesionala. Aceasta consta in indepartarea depozitelor dure de tartru supra si subgingival prin detartraj, cu ajutorul aparatului cu ultrasunete sau cu instrumentar manual. Suprafetele rezultate dupa detartraj se finiseaza cu periaj profesional, gume, airflow (jet de bicarbonat de sodiu si apa sub presiune), lasand suprafete dentare usor de periat.

Igienizarea personala, facuta de fiecare acasa consta in periaj si folosirea mijloacelor auxiliare de igiena bucala:

Ata dentaraAta dentara trebuie folosita zilnic

  • Ata dentara ajuta la indepartarea particulelor greu accesibile dintre dinti care combinate cu bacteriile pot cauza placa si tartru. Este cea mai buna protectie, alaturi de periajul zilnic, impotriva cariilor, bolilor gingiei si a respiratiei urat mirositoare.
  • Apa de gura  este un antiseptic care previne aparitia cariilor, a gingivitei si a respiratiei urat mirositoare (halitoza) prin indepartarea placii bacteriene. Nu inlocuieste periuta de dinti sau ata dentara. Apele de gura pot fi folosite atat in preventie, cat si in tratament.
  • Periutele interdentare se folosesc pentru igienizarea spatiului interdentar. Aproximativ 40% din suprafetele dentare se afla in spatiul interdentar, fiind greu accesibile in cursul periajului dentar. Prin igienizarea spatiului interdentar se reduce substantial riscul carios, necesitatea tratamentelor aferente si posibilitatea instalarii inflamatiei gingivale si osoase in jurul dintilor respectivi. Sunt si situatii in care exista un contact intre dintii adiacenti, dar in zona cervicala se formeaza un spatiu mai larg, asociat cu o papila interdentara absenta sau atrofiata. In asemenea cazuri se recomanda curatarea zonei cu periuta interdentara. Determinarea formei si dimensiunii optime a periutei interdentare se face de catre medicul dentist sau igienistul dentar, intrucat spaţiile interdentare variaza individual si se pot modifica substantial in prezenta afectiunilor gingivale.

 

 

CONSULTATIE + IGIENIZARE PROFESIONALA   (Discout 50%)  . PRET FINAL 125 RON 

 

Pentru mai multe informatii , nu ezitati sa ne contactati :

Ne găsiți și pe Facebook, Instagram și Twitter.

Programări la: 021.25.25.693 / 0754.902.562 de luni până vineri de la 09:00-20:00.

Adresa: Piata Sfantul Stefan, numarul 13B, Sector 2, Bucuresti.