Page could not be found. 404 Error

Sănătatea dentară a copiilor și ghid de îngrijire a dinților

Contrar părerilor, sănătatea dentară a copiilor este la fel de importantă ca cea a adulților. Tocmai de aceea este important să îl duci pe cel mic la medicul dentist încă de la prima apariție a dinților. Nu doar atât, dar trebuie să fim atenți și la alimentația acestora, deoarece dinții cariați la copii sunt o adevărată problemă.

Dezvoltarea dinților

Majoritatea copiilor au un set complet de 20 de dinți de lapte până la vârsta de trei ani. Iar apoi  încep să piardă dinții de lapte de la vârsta de aproximativ șase ani. 

De la 6-12 ani, copiii au un amestec de dinți pentru adulți și dinți de lapte. Molarii sunt înlocuiți în jurul vârstei de 12 ani. Până la aproximativ 12, majoritatea copiilor au toți dinții adulți, cu excepția celui de-al treilea molar. Dacă dinții de lapte ai copilului dumneavoastră au apărut târziu, probabil și dinții adulți vor apărea mai târziu.

Recomandarea noastră este vizita anuală la cabinetul de stomatologie pediatrică, încă de la prima apariție a dinților de lapte.

Dinții de lapte

Gura unui copil are inițial, 20 de dinți, numiți și dinți primari sau dinți de lapte.

  • Patru molari secundari
  • Patru molari primari
  • Patru cuspide (numite și dinți canini)
  • Patru incisivi laterali
  • Patru incisivi centrali

Pentru fiecare set de patru dinți, doi dinți sunt în arcul superior (unul pe fiecare parte a gurii) și doi sunt în arcul inferior (unul pe fiecare parte a gurii).

Dinții permanenți

Odată cu schimbarea dinților de lapte, un adult are 32 de dinți permanenți:

  • Patru molari treimi (numiți și dinți ai minții)
  • Patru molari secundari (numiți și molari de 12 ani)
  • Patru primi molari (numiți și molari de 6 ani)
  • Patru bicuspide secundare (numite și premolari secundari)
  • Patru prime bicuspide (numite și primii premolari)
  • Patru cuspide (numite și dinți canini)
  • Patru incisivi laterali
  • Patru incisivi centrali

Când încep să pice dinții de lapte a copilului tău și să apară cei adulți ar putea apărea anumite probleme. Mestecarea poate fi mai dificilă, însă tocmai de aceea este important ca cel mic să mănânce alimente sănătoase. De asemenea, este important să mențineți rutina de spălare a dinților copilului, având grijă suplimentară în jurul dinților liberi sau a zonelor sensibile. Este important să lăsați dinții să cadă singuri. Dacă încercați să scoateți un dinte înainte ca acesta să fie gata să cadă, acesta poate răni gingiile și dinții din apropiere și, de asemenea, poate provoca dureri și infecții.

Uneori, un dinte adult va începe să crească înainte ca dintele de lapte să cadă. Dacă dintele de lapte nu a căzut în decurs de 2-3 luni, consultați medicul dentist.

Cum sunt structurați dinții

Fiecare dinte are trei părți principale: coroană, gât și rădăcină.

Coroana este partea vizibilă a dintelui. Un strat protector numit smalț acoperă coroana. Gâtul este zona dintelui dintre coroană și rădăcină. Rădăcina este porțiunea dintelui care se extinde prin gingie și în osul maxilarului.

Primii dinți încep să erupă la aproximativ 6 luni. De obicei, primii doi dinți care au erupt sunt cei doi incisivi centrali inferiori. Apoi, apar primii patru dinți frontali. După aceea, alți dinți încep să se erupă încet, de obicei în perechi – câte unul din fiecare parte a maxilarului superior sau inferior – până când toți cei 20 de dinți (10 în maxilarul superior și 10 în maxilarul inferior).

Câteva reguli generale:

  • La fiecare 6 luni de viață, vor erupe aproximativ 4 dinți. 
  • Fetele preced în general băieții în erupția dinților. Dinții inferiori erup de obicei înainte de dinții superiori.
  • Dinții din ambele maxilare erup de obicei în perechi – unul în dreapta și unul în stânga.
  • Dinții primari au dimensiuni mai mici și culoare mai albă decât dinții permanenți care vor urma.
  • Până când un copil are 2 până la 3 ani, toți dinții primari ar fi trebui să erupă.
  • La scurt timp după vârsta de 4 ani, maxilarul și oasele faciale ale copilului încep să crească, creând spații între dinții primari. Acesta este un proces de creștere perfect natural, care oferă spațiul necesar pentru apariția dinților permanenți mai mari.

Organizarea dinților în gură

De ce este important să ai grijă de dinții copilului?

Deși este adevărat că dinții de lapte sunt temporari, ei joacă un rol vital. Dinții de lapte:

  • Rezervă spațiu pentru omologii lor permanenți
  • Dă feței aspectul normal
  • Ajută la dezvoltarea limbajului
  • Ajută la obținerea unei nutriții bune (dinții lipsă sau deteriorați fac dificilă mestecarea, determinând copiii să respingă alimentele)
  • Ajută la un început sănătos al dinților permanenți (cariile și infecția dinților de lapte pot provoca leziuni ale dinților permanenți care se dezvoltă sub aceștia)

De obicei, copiii ar trebui să facă o vizită la stomatolog până la vârsta de 1 an sau în termen de 6 luni de la apariția primului dinte. Majoritatea cabinetelor stomatologice au medici dentiști specializați pe nevoile copiilor.

Cum să ai grijă de dinții copilului tău

La Clinica Sf. Ștefan, ne asigurăm întotdeauna că părinții sunt bine informați și știu cum să aibă grijă de dinții copiilor lor.

Este important să spălați dinții copilului de două ori pe zi – dimineața și noaptea. Nu doar atât dar acesta trebuie și educat în această direcție pentru a se putea spăla singur pe dinți. Până când copilul împlinește șase ani este important să folosim o cantitate de pastă de dinți cu un conținut redus de fluor pe o periuță de dinți de dimensiuni mici. 

Odată ce acesta împlinește șase ani, puteți folosi pastă de dinți obișnuită cu fluorură pentru adulți. De asemenea este important ca cel mic să folosească în mod regulat ața dentară, dar și să își clătească gura cu apă după prânz și gustări.

Cum să speli copilul pe dinți

Până când cel mic învață să se spele pe dinți este important să faceți dumneavoastră asta în locul lui. Cea mai bună metodă este următoarea:

  1. Stați în spatele copilului tău, astfel încât să fie în siguranță. Periajul dinților în fața unei oglinzi este de asemenea bun, deoarece vă permite să vedeți gura copilului.
  2. Luați bărbia copilului în mâini cu capul sprijinit de corp.
  3. Mutați peria în cercuri ușoare pentru a curăța părțile exterioare și interioare ale dinților și ale gingiilor.
  4. Periați înainte și înapoi pe suprafețele de mestecat ale dinților.
  5. Periați ușor limba copilului.
  6. Periați aproximativ două minute.
  7. După periaj, încurajează-ți copilul să scuipe pasta de dinți, nu să o înghită.
  8. Dacă folosiți o periuță de dinți electrică, evitați deplasarea periei în cercuri. Țineți mâna nemișcată și ghidați peria peste dinții și gingiile copilului dumneavoastră.

mamă și copii se spală pe dinți

Cele mai frecvente probleme dentare ale copiilor

Afecțiunile dentare nu țin cont de vârstă, acestea pot apărea chiar și în cazul copiilor. Pot fi chiar mai frecvente dacă dinții nu sunt îngrijiți. Când nu sunt tratate la timp, afecțiunile dentare la copii se pot transforma în urgențe stomatologice și, în același timp, pot duce la diverse traume suferite de către cei mici.

Cele mai frecvente probleme dentare la copii sunt următoarele:

Gingivita

Gingivita la copii este o infecție care apare ca urmare a unei igiene orale necorespunzătoare. Atunci când nu avem grijă de sănătatea orală a celui mic, placa bacteriană și tartrul se acumulează pe suprafața dinților, ceea ce duce în timp la iritarea gingiilor, sângerări gingivale, inflamații și, în final, pierderea dinților. Dacă observați că gingiile celui mic sunt inflamate, este indicat să mergeți la control.

Demineralizările

Principala cauză a demineralizării dinților la copii o reprezintă lipsa fluorului. Dacă nu există un aport suficient de fluor în alimentația copilului, atunci dinții se vor demineraliza. De aceea este bine ca încă de la apariția primului dinte, să mergem cu cel mic la medicul dentist pediatru și să rezolvăm în acest caz problema, cât încă se mai poate rezolva prin fluorizare.

Caria

Demineralizările la copii pot apărea inițial sub forma unor colorații albe, crețoase. Acestea se pot transforma în colorații maronii, gălbui, ca mai apoi să devină niște carii dentare foarte avansate.  În momentul în care observați o pată apărută pe dinții de lapte, este necesar să vizitați cât mai curând la medicul dentist pentru a trata afecțiunea, înainte să apară durerea.

Vizita copilului la medicul dentist

Prima vizită dentară este de obicei scurtă și implică foarte puțin tratament. Această vizită oferă copilului tău șansa de a se întâlni cu medicul dentist într-un mod și mediu prietenos. La Clinica Sf Ștefan, vei găsi specialiști care să se ocupe cu grijă și răbdare de cel mic. Unii dentiști pentru copii pot cere părintelui să stea pe scaunul dentar și să-și țină copilul în timpul examinării. Sau ați putea aștepta în zona de recepție în timpul unei părți a vizitei, astfel încât medicul dentist să poată construi o relație cu copilul dumneavoastră.

În timpul examinării, medicul dentist va verifica toți dinții copilului dumneavoastră pentru a vedea dacă acesta are carii, va examina mușcătura și va căuta eventuale probleme cu gingiile, maxilarul și țesuturile orale.

Dacă este necesar, medicul dentist sau igienistul va curăța dinții și va evalua nevoia de fluor. De asemenea, ei vor educa părinții despre elementele de bază pentru îngrijirea dinților copiilor și vor discuta probleme de sănătate dentară și vor răspunde la orice întrebări pe care părintele și copilul le au.

Subiectele pe care medicul dentist le poate discuta cu dumneavoastră ar putea include:

  • Bune practici de igienă orală pentru prevenirea dinților și a gingiilor și a cavității copilului dumneavoastră
  • Nevoile de fluor
  • Obiceiuri orale (suptul degetului mare, împingerea limbii, suptul buzelor)
  • Etapele de dezvoltare
  • Dentiţie
  • Alimentație adecvată
  • Programul controalelor dentare. Multor medici stomatologi le place să vadă copii la fiecare 6 luni pentru a-și dezvolta confortul și nivelul de încredere în vizitarea medicului dentist, pentru a monitoriza dezvoltarea dinților și pentru a trata cu promptitudine orice problemă în curs de dezvoltare.
  • Vi se va cere să completați formulare de informații medicale și de sănătate referitoare la copil în timpul primei vizite. Vino pregătit cu informațiile necesare.

copii la medicul dentist

Care e diferența dintre un medic stomatolog normal și un medic stomatolog pediatru

Un dentist pediatric are încă cel puțin 2 ani de pregătire dincolo de școala dentară. Instruirea se concentrează pe gestionarea și tratarea dinților care se dezvoltă, comportamentul copilului, creșterea și dezvoltarea fizică a copilului și nevoile speciale ale stomatologiei copiilor

Deși oricare tip de dentist poate face față nevoilor copilului dumneavoastră de îngrijire a sănătății orale, un dentist pentru copii, poate liniști și oferi încredere copilului.

Cum să ușurezi vizita copilului tău la stomatolog

Părinții și stomatologii joacă fiecare un rol important în a face din prima întâlnire dentară a copilului o experiență pozitivă. Orice anxietate pe care o manifestă părinții va fi preluată de copil. Și un dentist neprietenos poate provoca frică inutilă copilului.

Rolul părinților în vizita dentară

Pentru a face ca vizita dentară să decurgă ușor este util să:

  • Spuneți copilului despre vizita la dentist. Răspundeți la orice întrebări cu răspunsuri simple, la obiect.
  • Evitați utilizarea cuvintelor precum „injecție” sau „durere”.
  • Evitați să le spuneți copilului dumneavoastră despre experiențe dentare neplăcute.
  • Spuneți-i copilul cât de important este să menții dinții și gingiile sănătoase și că medicul dentist este un ca un prieten, a cărui sarcină este să ajute la realizarea acestui lucru.
  • Nu promiteți o recompensă pentru a merge la dentist.
  • Rețineți că este perfect normal ca copiii să se teamă. Unii se tem să fie separați de părinți; alții se tem de necunoscut; alții se tem să nu fie răniți. Un dentist care tratează copiii va ști să facă față fricilor și anxietății copilului tău și să-i liniștească.

Nu vă faceți griji, o dată ce îl programați pe cel mic, noi ne vom asigura că atât dumneavoastră cât și copilul, aveți parte de cel mai bun tratament și de toate informațiile de care aveți nevoie.

Nutriția și sănătatea dentară a copilului

Ceea ce mănâncă copilul dumneavoastră le poate afecta dinții. Prea mulți carbohidrați, zahărul (de exemplu, din prăjituri, fursecuri, bomboane) și amidon (cum ar fi covrigei și chipsuri de cartofi) pot provoca carii.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face ca părinte este să vă învățați copilul să facă alegeri sănătoase. Iată câteva sfaturi:

  • Încercați fructe și legume. Oferiți fructe și legume ca gustare în loc de carbohidrați. Fructele și legumele cu un volum mare de apă, cum ar fi pere, pepeni, țelină și castraveți, sunt cele mai bune
  • Evitați alimentele lipicioase și gumoase. Stafidele, smochinele uscate, batoanele de granola, fursecurile cu fulgi de ovăz sau cu unt de arahide, jeleurile, caramelul, mierea, melasa și siropul se lipesc de dinți, ceea ce îngreunează curățarea dinților.
  • Oferiți copilului dumneavoastră apă în loc de suc. Apa nu dăunează dinților și ajută la spălarea particulelor de alimente care ar putea fi agățate de dinți.
  • Includeți alimente bogate în calciu în dieta copilului dumneavoastră pentru a construi dinți puternici. Alimente bogate în calciu sunt laptele, broccoli și iaurtul.

copil mănâncă pepene roșu

Vrei să afli mai multe despre sănătatea dentară a copiilor? Ne poți contacta oricând aici, iar dacă vrei să te programezi o poți face aici. De asemenea, te invităm să ne urmărești pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate noutățile noastre.

 

ortodontie

Tehnologie ortodontică nouă – Dinți mai drepți mai rapid

SURESMILE – CEA MAI AVANSATA TEHNOLOGIE PENTRU DINTI DREPTI MAI RAPID!

   Ortodontii folosesc tehnologia avansata SURESMILE pentru a trata toate tipurile de probleme care tin de ortodontie. Astfel, pacientii care beneficiaza de procesul tehnologiei SURESMILE vor avea dinti drepti mai rapid!

Multi pacienti pot fi tratati cu ajutorul sistemului SURESMILE si prin amplasarea bracketilor si a arcurilor pe fata lingual (interna) a dintilor.

Bracketii si arcurile raman astfel ascunsi in spatele dintilor pe toata durata tratamentului.

 

DE CE SA RECURGETI LA TEHNOLOGIA AVANSATA SURESMILE PENTRU DINTI DREPTI MAI RAPID?

 

   In mod traditional, arcurile ortodontice sunt indoite manual. Acum, datorita folosirii tehnologiei SURESMILE, arcurile dumneavoastra vor fi produse in mod personalizat, prin folosirea unei tehnologii robotizate unice. Aceasta inseamna ca arcurile vor fi produse in mod specific pentru dantura dumneavoastra pentru dinti drepti mai rapid.

Studiile clinice au indicat o reducere semnificativa, atat a nevoii de consultatii, cat si a duratei totale a tratamentului, ca si mentinerea sau chiar ameliorarea calitatii rezultatului datorita gradului de precizie fara precedent al tratamentului SURESMILE.

 

AVANTAJELE TRATAMENTULUI SURESMILE! Dinti drepti mai rapid

 

  • Durata redusa de tratament – dinti drepti mai rapid (cu 30%, in medie)
  • Mai putine consultatii.
  • Sunt posibile multiple optiuni de tratament.
  • Planificarea si examinarea rezultatelor inainte de inceperea tratamentului propriu-zis (simulare tridimensionala)
  • Tehnologia SURESMILE ii ajuta pe ortodonti sa controleze deplasarea dintilor direct in pozitia planificata.

 

CUM FUNCTIONEAZA TRATAMENTUL SURESMILE?

 

   Softul de planificare SURESMILE ii permite ortodontului sa faca o simulare virtuala a programului dumneavoastra de tratament chiar inainte de inceperea acestuia. Arcurile sunt apoi personalizate pentru dintii dumneavoastra pe baza acestui plan.

 

PASUL 1. DIGITALIZARE

 

 

   La inceput, dintii dumneavoastra vor fi scanati cu un scanner tridimensional.

Folosindu-se un instrument de mana, se vor face fotografii in gura dumneavoastra pentru a se crea un model virtual tridimensional al dintilor.

 

PASUL 2. PLANUL DE TRATAMENT

 

Softul SURESMILE ii permite medicului dumneavoastra sa va analizeze muscatura din toate unghiurile posibile. Cu ajutorul instrumentelor de simulare SURESMILE, ortodontul dumneavoastra creeaza un plan de tratament optimizat si in intregime personalizat pentru dumneavoastra.

 

PASUL 3. ARCURI INDIVIDUALIZATE

 

 

Ulterior, robotii SURESMILE indoaie arcurile personalizate pentru dumneavoastra. Pe baza planului dumneavoastra de tratament digital, tehnologia SURESMILE va ofera mai multe arcuri personalizate care vor face ca dintii dumneavoastra sa se deplaseze usor si precis catre pozitia planificata.

   Ortodontia a evoluat foarte mult de a lungul anilor, oferindu-le medicilor ortodonti o aparatura din ce in ce mai moderna pentru a le reda zambetul perfect, mult visat pacientilor.

Este nevoie doar de cateva consultatii pentru pacienti pentru a le putea rezolva problema unei danturi strambe. Prin cele trei etape simple (digitalizare, planul de tratament, arcuri individualizate) SURESMILE asigura zambetul mult visat!

   Sistemul SURESMILE pentru dinti drepti mai rapid a aparut prima data in anul 2004, insa pacientii din Romania pot sa beneficieze de rezultataele tehnologiei garantate din anul 2013.

   Clinica Medicala Sfantul Stefan doreste sa le ofere pacientilor sai servicii de cea mai buna calitate. Prin introducerea tehnologie SURESMILE, clinica stomatologica isi ajuta pacienti sa obtina un zambet impecabil printr-o dantura perfect aliniata.

Programati-va acum pentru un consult, la tel. 021.25.25.693  / 0754.902.562

indreptarea dintilor

Îndreptarea dinților – acum mai rapidă ca niciodată prin Suresmile

Indreptarea dintilor este acum mai rapida prin SURESMILE.

Faptul ca ne dorim cu totii un zambet impecabil, frumos si plin de incredere nu mai este niciun secret. Pacientul care apeleaza la un medic ortodont aspira la o dantura dreapta, aliniata ce ii ofera atat un beneficiu estetic, insa si o facilitate in ingrijirea orala.

Cu toate ca ne dorim o dantura frumoasa ne este teama de tratamentele de lunga durata, de consultatiile nesfarsite la medicul stomatology sau de rezultatele nesigure. Teama de aceste aspecte a impins oamenii care au nevoie de tratamente ortodontice sa renunte la visul de a putea beneficia de servicii de calitate si de rezultate bune garantate.

Este important ca pacientii sa fie intotdeauna informati despre orice tehnologie noua aparuta in domeniul stomatologiei. Cu cat acestia sunt mai informati despre aparatura folosita in rezolvarea problemelor orale, cu atat le va fi mai usor sa ia decizia inceperii unui tratament care sa le readuca “zambetul pe buze”.

   Medicii stomatologi inteleg nevoia pacientului de a putea zambi mereu fara grija unei danturi inestetice. De aceea, in acest articol ne-am propus sa detaliem o noua tehnologie ortodontica moderna si cu rezultate rapide.

 

TEHNOLOGIA SURESMILE

 

   SURESMILE este cea mai avansata tehnologie pentru indreptarea dintilor.

Medicii stomatologi utilizeaza tehnologia SURESMILE, aceasta putand fi folosita in orice tip de problema ortodontica. Pacientii pot fi ajutati prin acest sistem Suresmile si prin amplasarea bracketilor si a arcurilor pe fata linguala (interna) a dintilor.

Astfel, bracketii si arcurile raman ascunsi in spatele dintilor pe toata durata tratamentului ortodontic.

BENEFICIILE TEHNOLOGIEI SURESMILE pentru indreptarea dintilor

 

  • Indreptarea dintilor RAPID, BLAND, PRECIS, PREVIZIBIL!
  • Indreptarea dintilor nu a fost niciodata mai usoara si mai rapida inainte de sistemul SURESMILE.
  • Pacientii care iau decizia de a incepe tratamentul ortodontic prin SURESMILE au beneficiul de a-si construi zambetul perfect aliniat intr-un timp foarte scurt. Fata de alte metode clasice unde rezultatele se observau dupa o perioada lunga, SURESMILE scurteaza timpul de actiune cu pana la 8 luni.
  • Poate cel mai mare beneficiu pentru pacientii ortodontiei: mult mai putine vizite la medicul stomatolog!
  • Planificarea si examinarea rezultatelor inainte de inceperea tratamentului propiu-zis (simularea tridimensionala), împreună cu radiografiile si fotografiile de diagnostic. Softul de planificare SURESMILE ii permite ortodontului sa faca o simulare virtuala a programului dumneavoastra de tratament chiar inainte de inceperea acestuia. Tratamentul va fi apoi personalizat pe baza acelui plan pentru rezultatul final dorit.
  • Sistemul SURESMILE permite ortodontului sa pozitioneze dintii cat mai precis la sfarsitul tratamentului. SURESMILE misca dintii mai direct si mai precis inspre pozitia lor ideala.
  • Indreparea dintilor prin tehnologia SURESMILE asigura un rezultat final perfect pentru pacient.

 

EXPERIMENTEAZA SI TU NOUA TEHNOLOGIE ORTODONTICA LA CLINICA MEDICALA SFANTUL STEFAN!

 

   Tehnologia SURESMILE este nouă în Europa. Cu ajutorul ei s-au tratat peste 100.000 de cazuri.

Utilizata la nivel internaţional de ortodonţi din întreaga lume, în special din SUA, sistemul de indreptarea dintilor este disponibil acum si in Romania.

   Clinica Medicala Sfantul Stefan doreste sa le ofere pacientilor sai servicii de cea mai buna calitate. Prin introducerea tehnologie SURESMILE, clinica stomatologica isi ajuta pacienti sa obtina un zambet impecabil printr-o dantura perfect aliniata.

 

dinti strambi

Dinți strâmbi? Cel mai rapid tratament de îndreptare – SURESMILE

Dinti strambi, implanturi dentare, extractii, nevoia unor fatete dentare si multe alte probleme ale sanatatii orale au repercusiuni destul de mari asupra oamenilor.

Este probabil de prisos sa reamintim ca zambetul detine o rata destul de mare aupra increderii pe care o avem in persoana noastra.

Un zambet frumos, sanatos intotdeauna va avea un rezultat benefic in ceea ce priveste interactiunea dintre oameni.

De a lungul timpului, stomatologia s-a preocupat de sanatatea danturii. Ea a incercat sa ofere rezultate prin care sa-si ajute pacientii in recapatarea, respectiv reconstruirea danturii.

Aprofuntand putin si ajungand in zona ortodontiei, multi dintre pacienti se confrunta cu dinti strambi.

Este important de evidentiat faptul ca aceasta anomalie nu reprezinta un dezavantaj doar din punct de vedere estetic, ci si igienic. Dantura este mult mai greu de curatat din moment ce ai dinti strambi. Dantura dreapta, pe langa beneficiul estetic, ofera si o facilitate. Aceasta facilitate consta in intretinerea sanatatii orale, deoarece periajul este mai usor.

Datorita problemelor pacientilor cu dinti strambi si datorita nevoii lor de a avea o dantura dreapta, aliniata, stomatologia a venit cu un ajutor revolutionary in ortodontie: Tehnologia SURESMILE.

AVANTAJELE SURESMILE!

Indreptarea dintilor nu a fost niciodata mai usoara!

  • Indreptarea dintilor RAPID, BLAND, PRECIS, PREVIZIBIL!
  • Indreptarea dintilor nu a fost niciodata mai usoara si mai rapida inainte de sistemul SURESMILE.
  • Pacientii care iau decizia de a incepe tratamentul ortodontic prin SURESMILE au beneficiul de a-si construi zambetul perfect aliniat intr-un timp foarte scurt. Fata de alte metode clasice unde rezultatele se observau dupa o perioada lunga, SURESMILE scurteaza timpul de actiune cu pana la 8 luni.
  • Poate cel mai mare beneficiu pentru pacientii ortodontiei: mult mai putine vizite la medicul stomatolog!
  • Planificarea si examinarea rezultatelor inainte de inceperea tratamentului propiu-zis (simularea tridimensionala), împreună cu radiografiile si fotografiile de diagnostic. Softul de planificare SURESMILE ii permite ortodontului sa faca o simulare virtuala a programului dumneavoastra de tratament chiar inainte de inceperea acestuia. Tratamentul va fi apoi personalizat pe baza acelui plan pentru rezultatul final dorit.
  • Sistemul SURESMILE permite ortodontului sa pozitioneze dintii cat mai precis la sfarsitul tratamentului. SURESMILE misca dintii mai direct si mai precis inspre pozitia lor ideala.
  • Indreparea dintilor prin tehnologia SURESMILE asigura un rezultat final perfect pentru pacient.

 

DE CE TREBUIE SA ALEGI SURESMILE DACA AI DINTI STRAMBI?

Desi in tara noastra sistemul de indreptare al dintilor SURESMILE a aparut in anul 2013, el a fost inventat inca din anul 2004.

Rezultatele obtinute prin expertiza ortodontului, tehnologia digitală 3D și tehnologia robotică transforma tehnologia SureSmile într-o adevarata artă!

Pe langa tratamentele ortodontice traditionale, tehnologia SURESMILE ofera precizie si predictibilitate.

Cu ajutorul acestui sistem se poate forma mult mai precis designul unei danturi, încă de la începutul tratamentului. În locul mișcării dinților unul câte unul în poziția corectă prin îndoirea manuală a arcurilor, SureSmile folosește o tehnologie 3D, care face acest proces mai eficient și mai direct.

Apoi, arcurile sunt îndoite cu precizie cu ajutorul roboților SURESMILE, după specificațiile specialistului ortodont. Aceste arcuri “inteligente” rețin pentru totdeauna prescripția medicului și sunt activate automat de temperatura corpului pacientului. Tot acest proces scurtează durata tratamentului și crește considerabil calitatea rezultatelor.  

 

Clinica Medicala Sfantul Stefan doreste sa le ofere pacientilor sai servicii de cea mai buna calitate. Prin introducerea tehnologiei SURESMILE, clinica stomatologica isi ajuta pacienti sa obtina un zambet impecabil printr-o dantura perfect aliniata.

Programati-va acum pentru un consult, la tel. 021.25.25.693  / 0754.902.562

Cel mai bun aparat dentar

Cel mai bun aparat dentar

Aparatul dentar reprezinta acel tip de tratament stomatologic specializat, care are scopul de a indrepta dintii si a corecta ocluzia dentara. Astazi aparatele dentare au o calitate inalta si sunt fabricate prin tehnologii foarte moderne si din materiale performante. Astfel, cel mai bun aparat dentar este acela perfect potrivit pentru pentru nevoile dumneavoastra.

In prezent exista o gama mult mai larga de aparate decat in trecut, insa pentru alegerea celui mai potrivit, trebuie luate in considerare particularitatile fiecaruia.

Odata luata decizia de a incepe tratamentul ortodontic, poate fi destul de grea incercarea de a alege un tip de aparat dentar dintr-o paleta numeroasa de opţiuni, ce cuprinde braketi care au costuri diferite, nevoi de intretinere diferite, diferite niveluri de vizibilitate, precum si viteze diferite la care lucreaza.

Daca in urma cu cativa ani, singura optiune pentru pacientii care aveau nevoie de tratament ortodontic era aparatul dentar metalic, astazi tehnologia si tehnicile medicale avansate ofera pacientilor aparate dentare perfect personalizate.

In principiu, pacientii, in cooperare cu medicul ortodont aleg cel mai bun aparat dentar pentru ei in functie de diversi factori cum ar fi exigentele estetice, varsta si tipul problemelor de sanatate orala care trebuie corectate.

 

Tipuri de aparate dentare – Care este cel mai bun aparat dentar?

Aparatele dentare se clasifica in functie de pozitia lor in cavitatea bucala, de materialul din care sunt fabricate, in functie de vizibilitatea lor si in functie de mobilitatea lor. Doar pacientul in colaborare cu medicul ortodont poate stabili care este cel mai bun aparat dentar pentru el.

Aparatele dentare pot fi mobile sau fixe.

  1. Aparatul dentar mobil

Aparatul dentar mobil

Este utilizat pentru stimularea cresterii arcadelor sau corectarea formei maxilarelor si a pozitiei unor dinti. Daca inainte, aparatele mobile erau strict recomandate copiilor, ultimele tehnologii au creat aparatul mobil pentru adulti INVISALIGN, constand intr-o gutiera din plastic transparent.

  1. Aparatul dentar fix

Un astfel de aparat este format din bracketi, sarme, arcuri si ligaturi. Aparatul dentar fix este potrivit atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Aparatele dentare fixe sunt de diverse tipuri, in functie de pozitia lor si materialul folosit:

  • Aparat dentar lingual

Evolutia tehnologica a permis crearea unui aparat dentar revolutionar care este pozitionat pe fetele nevazute ale dintilor. Marile avantaje al acestuia sunt acelea de a nu fi observat si durata mai scazuta de tratament.

aparat dentar ascuns

Ultima generatie de aparate dentare linguale folosesc o tehnica computerizata pentru a stabili planul de tratament.

  • Aparat dentar vestibular

Cel mai bun aparat dentar

 

– Aparatul dentar metalic este format din bracketi metalici, fiind si cel mai vizibil.

In prezent, aparatele dentare metalice sunt mai mici si mai putin observabile decat cele din trecut si, in plus, dispun de fire activate de caldura care ajuta dintii sa se miste mai rapid si mai putin dureros (se rigidizeaza la caldura si se flexibilizeaza la rece).

Pentru persoanele alergice la diverse metale, exista si varianta aparatelor dentare placate cu aur sau din titaniu.

Copii si adolescentii apreciaza vizibilitatea sa, considerandu-l un accesoriu la moda. Braketii sunt disponibili in diferite forme (inimioare, stelute), iar aparatul se poate personaliza prin elastice colorate, ce se schimba odata pe luna.

– Aparat ceramic

Cel mai bun aparat dentar

Fata de cel metalic, aparatul ceramic are bracketi din ceramica alba, semi-transparenta, ceea ce il face mai putin vizibil. Multi pacienti aleg ca si firele care conecteaza bracketii sa aiba culoarea dintilor.

– Aparat safir

Cel mai bun aparat dentar

Avand aceleasi rezultate ca si cazul celui metalic sau ceramic, aparatul dentar safir are bracketi transparenti, ceea ce il face aproape invizibil de la distanta, pastrand insa eficienta sporita a tratamentului.

In concluzie, cel mai bun aparat dentar este acela potrivit ca o manusa cazului tau clinic si rigorilor tale sociale si estetice.

Alegeti CLINICA SFANTUL STEFAN, pentru un zambet sanatos si frumos, asa cum meritati.

Alegeti excelenta serviciilor stomatologice.

Programati-va acum pentru un consult, la tel. 021.25.25.693  / 0754.902.562

aparat dentar pentru copii

Aparat dentar pentru copii

Fiecare parinte doreste sa ofere copilului sau o viata frumoasa, sanatoasa, lipsita de orice griji si cu sanse foarte mari de succes. Este bine cunoscut faptul ca tratamentul cu aparat dentar pentru copii constituie un pas major inainte spre o calitate mai buna a vietii copilului.

Cu toate acestea, desi multi copii au probleme cu dantura, parintii neglijeaza sau amana vizita la medicul ortodont.

Este esential ca parintii sa inteleaga faptul ca ortodontia nu inseamna doar imbunatatirea esteticii dintilor, aceasta mai inseamna si corectarea imaginii fetei si a gurii. Copilul cu o dantura corecta vorbeste mai usor si mesteca mai corect alimentele.

Tratamentul cu aparat dentar pentru copii aduce beneficii majore, corectand probleme ce, lasate netratate, pot afecta serios sanatatea copilului tau.

DEZAVANTAJELE DINTILOR STRAMBI LA COPII

  • Aspect inestetic
  • Afectarea psihicului copilului, scaderea increderii in sine, evitarea socializarii
  • Ingrijirea orala mai dificila
  • Dureri de cap, cauzate de efortul suplimentar la care sunt expusi muschii masticatori
  • Disfunctia articulatiei temporo-mandibulare
  • Dureri la nivelul gatului, umarului si spatelui
  • Predispozitia spre formarea de carii si gingivita
  • Riscul de fracturare a dintilor ce ies in afara fata de restul
  • Defecte de pronuntie
  • Masticatie deficitara, ceea ce duce la probleme digestive

INDICII CE SUGEREAZA EXISTENTA UNOR PROBLEME ORTODONTICE

Nu toate problemele ortodontice sunt usor de depistat. Chiar si dintii drepti pot avea probleme de muscatura, necesitand instituirea urgenta a unui tratament cu aparat dentar pentru copii, pentru evitarea agravarii problemelor.

Exista numite indicii privind necesitatea urmarii unui tratament ortodontic de catre copilul tau:

  • Schimbarea timpurie sau tarzie a dintilor de lapte;
  • Dificultate la mestecare sau muscatura;
  • Respiratia orala;
  • Obiceiul vicios de a suge degetul sau alte obiecte;
  • Dinti inghesuiti sau nealiniati;
  • Dificultati in vorbire
  • Raporturi gresite intre cele doua maxilare;
  • Muscatura involuntara a obrajilor;
  • Dinti proeminenti;
  • Intalnirea gresita a dintilor de pe cele doua arcade dentare;
  • Un aspect facial nearmonios;
  • Scrasnirea dintilor;

 

PRIMA VIZITA LA MEDICUL ORTODONT

Primul consult stomatologic al unui copil trebuie sa aiba loc la varsta de un an, conform specialistilor. Notiunile de baza, de ingrijire preventiva, trebuie insusite de catre parinti dintr-o sursa corecta si aplicate zi de zi.

Folosirea periutei de dinti de catre copiii foarte mici este importanta, chiar daca multi dintre parinti considera ca nu trebuie sa perieze dintii copiilor. Chiar daca bebelusul are un singur dinte, o periuta de dinti foarte moale sau o bucata de tifon se va folosi pentru curatarea acestuia.

Folosirea atei dentare trebuie sa se faca atunci cand doi dinti se ating reciproc.

Astfel, medicul stomatolog generalist este primul care are contact cu copilul, construirea unei relatii de cooperare si prietenie fiind foarte importante pentru colaborarea viitoare.

Primul control ortodontic este recomandat in perioada schimbarii dintilor de lapte, dupa 6-7 ani.

Pentru un zambet sanatos pe termen lung, dintii si maxilarele copilului tau trebuie sa fie aliniate, adica sa aiba o muscatura corecta. Pana la 7 ani, dintii se dezvolta suficient de mult pentru ca medicul sa poata semnala probleme subtile ale muscaturii si alinierii dintilor.

In cadrul consultatiei, medicul ortodont evalueaza:

  • gradul de dezvoltare a maxilarelor copilului;
  • prezenta unor obiceuiri vicioase ce afecteaza cresterea normala a dintilor si a oaselor: suptul degetului, muscarea buzei, respiratia pe gura, etc;
  • modul in care se produce inlocuirea dintilor de lapte, astfel incat procesul de eruptie a dintilor permanenti sa se desfasoare in pozitii favorabile inca de la inceput;
  • depisteaza precoce factorii care influenteaza negativ evolutia dintilor si a arcadelor.

In cazul in care se depisteaza existenta unor probleme ortodontice, medicul va decide inceperea unui tratament cu aparat dentar pentru copii.

Tratamentul ortodontic dureaza in medie circa 1 an si jumatate, dar poate sa dureze si mai mult si mai putin, totul depinde de complexitatea patologiei.

Sanatatea fizica si psihica a copiilor nostri depinde in mare masura de noi, parintii.

CLINICA SFANTUL STEFAN are grija de dintisorii copiilor, pentru ca ei sa nu isi piarda niciodata obiceiul de a rade din tot sufletul.

Copilul dumneavoastra a implinit 7 ani si nu a fost niciodata la ortodont ?

Sau prezinta una dintre simptomele ce indica posibile probleme de aliniere a dintilor si de muscatura ?

Sunati neintarziat la nr. de tel.  021.25.25.693  / 0754.902.562, pentru a il programa pentru un consult ortodontic, in cadrul distins si relaxant al Clinicii Sfantul Stefan.